نوبت شما به نقل ازوبلاگ “بسیج دانش آموزی شاهرودحوزه مقاومت ایمان” نوشت: هنرمندان ایران اسلامی باید با الهام از اسلام و معارف ناب آن و الگو قرار دادن

بیست فروردین ماه سالروز شهادت شهید سیدمرتضی آوینی به عنوان روز هنر اسلامی نامگذاری شده است؛ چرا که شهید آوینی که رهبر فرزانه و هنرمند انقلاب اسلامی به حق وی را سید شهیدان اهل قلم نام نهاد در زمینه آمیختگی هنر و اسلام بسیار تلاش کرد و با زبان تصویر و گفتار و نوشتار تواَمان توانست دلها و قلبهای بسیاری را تسخیر کند و به تعبیر مقام معظم رهبری «هنرمند بايد قادر بر ارتباطگيرى با مخاطب خودش باشد؛ والّا هنرمندى كه نتواند مخاطبش را به خودش وصل كند، اين چه هنرمندى است؟» و شهید آوینی توانست این ارتباط را برقرار نماید.
هنر ديني و الهي، بزرگترين و بهترين پشتوانه دين است. زندگي ديني و معنوي بدون هنر الهي معنا ندارد. انسان ديني و معنوي در عالمي كه هنر ديني نباشد، نميتواند زندگي كند، چون هنر، تمام زندگي را احاطه ميكند.
هنرمند ديني اهل توحيد است و اين اعتقاد در اثرش هم ظاهر ميشود و شهید آوینی در آثار فراوان تصویری و نوشتاری خود کاملاً به این بُعد توجه دارد و از این روز یک هنرمند متعهد و انقلابی نام گرفته است.
هنر، فضيلت و كمال دروني است كه به صورت جمال بيروني آشكار ميشود و رهبر فرزانه انقلاب با بیان شیوا می فرماید«اساساً هنر ايمان اسلامى در همين است كه دلهاى مردم را آنچنان مجذوب مىكند و نيروهاى آنان را آنچنان در خدمت هدف هاى عالى و والا به كار مىاندازد كه خود اين، انقلاب و حركت اسلامى را بيمه مىكند و نصرت الهى را به دنبال مىآورد».
هنر با بهره گيري از ذوق و خلاقيت آدمي از چنان لطافت و نرمي اي برخوردار است كه با استفاده از آن به راحتي تمام مي توان عاليترين مقاصد را بیان نمود، كاري كه اگر هنر به مدد آدمي نيايد، براستي در پاره اي از مواقع سخت و دشوار مي نمايد.
هنر، زيباترين قالب براي همه پيامها نوين و مايه گسترش و نفوذ اين پيامها تا هر سوي خطه دلها و جانهاي انساني است که هنرمندان متعهد و مسلمان باید بتوانند با الهام از معارف ناب الهی و اسلامی در این راستا گام بردارند و تلاش کنند.
آثار هنري معمولا بسيار سريعتر از هر اثر ديگري در ميان مردم جاي خود را باز مي كنند، البته ميزان سرعت و دامنه گسترش آن به ميزان برتر آن اثر، بستگي تام دارد.
هنر اسلامی، هنری است که حقایق الهی و منبعث از دین اسلام را بازگو کرده و انسان را به شناختی از جهان و هستی میرساند که مورد نظر دین اسلام است. این هنر میتواند در عین حال شامل هنرهای ایجاد شده در تمدن اسلامی و دربرگیرنده شکلهای هنری ویژه اسلام باشد.
سید شهیدان اهل قلم با توجه به نیازها و خواسته ها توانست آثاری را خلق کند که همگان را به خود جذب و معطوف کند و هنرمندان ایران اسلامی باید با الهام از اسلام و معارف ناب آن و الگو قرار دادن انسانهایی بلند اندیشه و الگو مانند شهید آوینی راه تکامل هنر اسلامی و ترویج آن در جامعه اسلامی و زمینه سازی برای تمدن بزرگ جهانی اسلام را پیگیری نمایند.
رهبر گرانقدر و هنرمند انقلاب اسلامی امام خامنه ای(مدظله العالی) در دیدار با خانواده شهید آوینی در سخنانی بیان می کند«خداوند إنشاء الله اين شهيد را با پيغمبر محشور كند. من حقيقتاً نمىدانم چطور مىشود انسان احساساتش را در يك چنين مواقعى بيان و تعبير كند؟ چون در دل انسان يكجور احساس نيست. در حادثه شهادتى مثل شهادت اين شهيد عزيز چندين احساس باهم هست. يكى احساس غم و تأسف است از نداشتن كسى مثل سيد مرتضى آوينى. اما چندين احساس ديگر هم با اين همراه است كه تفكيك آنها از همديگر و بازشناسى هريك و بيان كردن آنها كار بسيار مشكلى است…»
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد.
علی عامری- کارشناس ارشد هنر و استاد دانشگاه