نوبت شما به نقل از وبلاگ “پایگاه ثارالله رویان“نوشت:آیا بی سوادها حق سخن گفتن درباره کشورشان را ندارند؟…پیام بی سوادها به رئیس جمهور با سواد؛
آیا بی سوادها حق سخن گفتن درباره کشورشان را ندارند؟
پس از آنکه رئیس جمهور منتقدان توافق ژنو را «بی سواد» نامید، معماهای زیادی در اذهان مردم شکل گرفته است که لازم است به آن پاسخ داده شود.
چندی پیش حسن روحانی رئیس جمهوری کشورمان ایران، در سخنانی که در جمع اساتید دانشگاه به زبان آورد، منتقدان توافق ژنو را «بی سواد» خوانده و از عدم حمایت اساتید دانشگاه از این توافق پرابهام و جنجالی گله کرد. وی در سخنان خود گفت:«اما من میخواهم بگویم چرا دانشگاه خاموش است؟ چرا یک عده بیسواد که از بخشهایی خاص پول میگیرند باید حرف بزنند اما بزرگان، دانشگاهیان و اساتید ما سکوت میکنند؟ چرا وقتی یک اتفاق بینالمللی رخ میدهد، اساتید نامه خصوصی به رئیسجمهور مینویسند؟ چرا فریاد نمیزنید؟ چرا وارد میدان نمیشوید؟».
اما این سخنان در حالی بیان شده که پس از توافق ژنو بسیاری از اساتید بنام دانشگاهی، مسئولان و کارشناسان انرژی اتمی و کارشناسان امور بین الملل، این توافق را کار بزرگی ندانسته و ابهامات و نقاط ضعف بسیاری را مطرح نمودند که این موارد همگی از طرف دولت بی پاسخ ماند!
رئیس دولت کسانی را «بی سواد» می خواند که در این زمینه سوابق علمی و اجرایی نیز دارند و روند این توافق را به صلاح کشور ندانسته اند و برخی از این افراد همان کسانی بودند که در زمینه پیشرفت اتمی کشور، نقش موثری داشته اند.
همچنین رئیس جمهوری درحالی از اساتید دانشگاه گله مند است که قشر عظیمی از مردم از عملکرد این روزهای دولت ناراضی هستند؛ از توزیع سبد کالا تا مدیریت بحران بوجود آمده توسط برف. شایان ذکر است در حالی که توزیع سبد کالا با عملکردی غیرقابل قبول و به صورت غیر کارشناسی در حال توزیع است، مشکلات بسیاری در این زمینه برای مردم کشورمان بوجود آمده است.
توزیع این اقلام که به گفته کارشناسان با عدالت صورت نگرفته است و شامل حال بسیاری از اقشار زیر خط فقر جامعه نشده است، در حالی در هوای سرد زمستانی صورت می گیرد که موجب بوجود آمدن صفوف طولانی مردم در مقابل اماکن توزیع کننده سبد کالا است. مردمی که در این هوای سرد بعضا دست خالی از این صفوف باز می گردند!
به گفته کارشناسان، هنوز زیرساخت مناسب جهت توزیع این سبد کالایی آماده نشده است و همین امر موجب بروز این مشکلات شده است. یکی از مسئولان توزیع اقلام در پاسخ به کسانی که با مشکل سیستم بانکی مواجه شده اند گفته است: ممکن است این مشکل هفته آینده رفع شود.
همچنین مشکلات توزیع و کمبود اماکن توزیع از دیگر مواردی است که در این زمینه باعث دردسر برای بسیاری از هموطنانشده است.
اما نکنه مورد نظر اینجاست که پیش از این مردم باور داشتند «انرژی هسته ای حق مسلم آن ها است» اما اکنون مردم حق ندارند از حقوق مسلّم خود حرف بزنند، حتی اگر بی سواد باشند؟! پس «حقوق شهروندی» این مردم چه می شود؟ آیا حق شهروندی اختصاص به افرادی دارد که دولت آنها را باسواد و صاحب حق بداند؟
اصلا جناب روحانی، سخن گفتن از توافق ژنو باشد برای باسوادها! مردم اکنون از این عملکرد جدید دولت شما یعنی توزیع ناعادلانه و بی برنامه سبد کالا ناراضی هستند؛ آیا درباره این موضوع نیز نباید سخن گفت؟ و آیا در این زمینه هم بی سوادها باید نظاره گر پایمال شدن شان خود و بی عدالتی باشند؟!
آقای رئیس جمهور، عملکرد صد روز دوم دولت شما بیش از هر چیز، رنگ و بوی تبلیغاتی بودن دارد؛ از توافق زود هنگام ژنو گرفته تا توزیع بی برنامه سبد کالا؛ لطفا پاسخ مردم را با صداقت بدهید تا بدانند هدف دولت از این نوع عملکرد چیست؟!
راستی آقای روحانی! حتما شنیده اید آمریکایی ها توزیع سبد کالا را نشانه چه چیزی دانسته اند؟ آری آنها توزیع سبد کالا را توزیع غذا میان فقرا خوانده اند و این موضوع را نشانه حُسن نیت شما دانسته اند. شرمن در سخنان خود گفته است: «ایران اخیرا به طور قابل مشاهدهای غذا به مردم فقیر در جامعه داد که به نوعی نشاندهنده این است که کاهش هدفمند و محدود تحریمها تاثیر مستقیم بر مردم این کشور داشته است، همانطور که روحانی قول داده بود که این پول صرف اهداف دیگر نشود». اما آقای رئیس جمهور، آیا این کار باعث افزایش کرامت انسانی مردم و سربلندی کشور در جهان شده است یا تصویری از مردم صدقه بگیر از ایرانیان را در جهان منعکس نموده است؟
جناب رئیس جمهور! آیا دستاورد «توافق بزرگ ژنو»! که دوستانتان آن را بزرگترین موفقیت سیاست خارجی ایران می دانند همین سبد کالا بوده است؟ راستی می دانید رقم مبالغ آزاد شده از تحریم پول های کشورمان معادل فقط 4 ماه پرداخت یارانه نقدی است؟
مردم به دنبال کرامت انسانی هستند، نه تحقیر در صف های طولانی! لطفا برای ما بگویید دستاوردهای واقعی این توافق بزرگ! چه بوده است؟ البته با درنظر گرفتن اینکه پس از سخنان شما صدای تکذیب طرف دیگر این توافق بلند نشود
نامه 270 دانشجو بی سواد صنعتی شریف به روحانی
270 دانشجو و نخبه دانشگاه شریف طی نامهای به روحانی تأکید کردند: ما نه معدودیم، نه کم سواد و بی سواد؛ ولی به توافق ژنو نقد داریم. چرا که فهمیدیم آنچه از حقوق ملت ایران باید به صراحت درج میشد، گنگ و قابل تفسیر آمده است.
به گزارش فرهنگ نیوز ، 270 نفر از دانشجویان و نخبگان دانشگاه صنعتی شریف طی نامهای به روحانی تأکید کردند:
متن کامل این نامه به شرح ذیل است:
” جناب آقای حجت الاسلام و المسلمین دکتر روحانی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
سلام علیکم و رحمه الله
ما دانشجویان و نخبگان دانشگاه صنعتی شریف تاکنون در مقاطع مختلف و در روند مذاکرات بارها بنا برآنچه وظیفه خود میدانستیم از تیم مذاکره کننده حمایت کرده و گفتهایم که حاضریم در این راه پرخطر تا آخرین قطره خون، احمدی روشنها و شهریاری هایی باشیم که این بار عظیم را که همانا ساخت استحکام درونی نظام در مسیر پیشرفت و عدالت میهن اسلامی است به پیش ببریم.
این در حالی است که تنها خواسته ما در این موقعیت حساس و سرنوشت ساز از تیم مذاکره کننده و حضرتعالی این بود که در جریان مذاکرات، سر سوزنی از حقوق قطعی و مسلم ملت ایران کوتاه نیامده و از موضع اقتدار، حافظ عزت و استقلال ملت ایران باشید و به پشتوانه نخبگان جوان در مقابل هرگونه زیاده خواهی و سلطه گری ایستادگی کرده و با تلاش فعال و مبتکرانه دیپلماتیک و فراموش نکردن نسبت خود با دشمن، حافظ موضع قوی جمهوری اسلامی باشید.
اما پس از انعقاد توافقنامه همانند بسیاری دیگر از دانشجویان و اساتید دانشگاهمان ابهامات و انتقاداتی نسبت به توافق انجام شده در ذهن های ما به وجود آمد که گاهاً به بیان آنها نیز پرداختیم ولی در کمال ناباوری متأسفانه شاهد آن بودیم که شما منتقدین توافق ژنو را “عده ای معدود کم سواد” یاد کردید که “از جای معدود تغذیه میشوند” و حتی معاون اول شما انتقاد به توافق ژنو را “از روی حسادت” دانستند.
جنابعالی بارها در دوران ریاست جمهوری خود و در مراسم و سخنرانی های مختلف، از روز تحلیف تا سخنان خود در دانشگاه شهید بهشتی و تا سفر خوزستان بر لزوم نقد و انتقاد پذیری در جامعه تأکید کرده اید و آنرا یکی از مهمترین ویژگیهای این دولت برشمرده اید؛ چنانکه گفتهاید: “آزادی در این دولت به معنای واقعی نمایان میشود” و همچنین بارها تاکید کردهاید که “انتقاد در این دولت آزاد است” و حتی آن را لازمه پیشرفت و مانع دیکتاتوری و انتقادکنندگان را درخور تشویق دانسته اید.
جناب آقای دکتر روحانی، ما دانشجویان و نخبگان دانشگاه شریف نه معدودیم، نه کم سواد و بی سواد؛ ولی به توافق ژنو نقد داریم. نقد داریم زیرا متن توافق نامه را خواندیم، به بحث نشستیم، نزد اساتیدمان رفتیم و فهمیدیم آنچه از حقوق ملت ایران می بایستی به صراحت و بر اساس NPT در توافق نامه درج می شده، گنگ و مبهم و قابل تأویل و تفسیر آمده. نزد اساتیدمان رفتیم، کمی تأمل کردیم و فهمیدیم نه تنها خبری از فروپاشی سازمان تحریم نیست بلکه خدشهای هم بر تحریم های اصلی وارد نگردیده.
آقای دکتر روحانی، ما به توافق ژنو نقد داریم و نقدمان را به صراحت بیان می کنیم. نقد داریم به عدم توازن در آنچه در این گام به نیابت ملت ایران داده و ستانده شده. نقد داریم به اینکه تمام حقیقت به مردم گفته نشد. نقد داریم و البته سوال هم.
همگان می دانیم اصلیترین نگرانی طرف غربی از برنامه هستهای کشورمان ذخیره اورانیوم 20 درصد بوده است و اصلیترین معضل ما نیز تحریمهای بانکی و نفتی؛ اما متاسفانه در مذاکرات اخیر مشاهده شد با اینکه اصلیترین نگرانی طرف غربی رفع شده است، اصلیترین تحریمها یعنی تحریمهای بانکی همچنان پابرجا مانده و تحریمهای نفتی نیز به قوت خود باقی است و تنها مکثی(pause) در روند رشد آنها ایجاد شده است. در واقع تیم مذاکرهکننده بخشی مهم و شاید اصلیترین سنگرهای فتح شده در طی سالهای گذشته را به عنوان امتیاز به طرف غربی اهدا کرده و دقیقاً تا خطوط قرمز کشور عقب نشسته اما نتوانسته طرف غربی را از مواضع ظالمانه خود در تداوم تحریم های بانکی و نفتی عقب براند.
سوال اساسی این است که آیا در مذاکرات بعدی راهی جز عبور از خطوط قرمز کشور برای تیم مذاکره کننده باقی مانده است؟ آیا امتیازات داده شده با امتیازات گرفته شده تناسب و توازن دارد؟
آنچه به اختصار بدان اشاره شد، تنها گوشهای از سوالات و ابهامات بسیاری بود که پیرامون توافق ژنو و حواشی آن به نظر دانشجویان و اساتید دانشگاهها میرسد. افسوس که در جریان مذاکرات از وزیر محترم خارجه دولت تدبیر و امید به دانشگاهمان دعوت کردیم و پاسخی جز عرض پوزش آقای وزیر نشنیدیم، از معاونین ایشان دعوت نمودیم و پاسخی مشابه دریافت کردیم و سوالات و ابهاماتمان بی پاسخ ماند. افسوس از آنچه شد و صد افسوس که عالیترین مقام اجرایی کشور منتقدان عملکرد دولت خود را این بار نه تندرو و افراطی که کم سواد و وابسته معرفی کرد.
در اینجا ما به نمایندگی از دانشجویان دانشگاه شریف از شما دعوت میکنیم با حضور در دانشگاه، در یک فضای عقلانی و به دور از هیاهوهای مرسوم سیاسی، به بخشی از سوالات دانشجویان و اساتید دانشگاه خصوصاً در مورد توافقنامه ژنو پاسخ دهید. البته امیدواریم این بار تریبونی هم برای اعلام نظر و طرح پرسشهای دانشجویان در نظر گرفته شود.”
مطالب جالب
بیت کوین در آینده و ارزهای دیجیتال و رمزنگاری شده
ترجیح میدهم پیشنهاد وزارت خارجه به فرد دیگری داده شود
برای عید به هیچ وجه این ماهی های قرمز را نخرید/ روش نگهداری ماهی قرمز خانگی